Nebuloasa

On roller skates

Gramatica. Cui foloseste?

Nu prea foloseste nimanui. E o notiune abstracta si de orientare, care serveste eventual ca si punct de plecare, pentru ca nimeni nu pare a sti de ce e importanta.

Scrierea normala nu mai e la moda. Tre sa inveti sa scrii la moda, frate, daca vrei sa faci parte din marea comunitate online. Am gasit niste comentarii pe la bloguri de cred ca am nevoie de traducere, ca nu inteleg neam ce scrie pe acolo: „EMO JALNIC CE INSEAMNA ASTA YOO AM FOST EMO SI ASTA A VENIT DE LA PRIETENI MEI CE SA SPUN ASTAI BUNA CA VOR O LUME MAI BUNA HAHAHA)) p ~X( CAND COLO TRE SA TE AMORI NU CA DACA TE CEARTA MAMA CE PATESTI ASTA O SA TREACA DA NU TE MAI INTORCI NICO OADATA DAO FACI” – mno vreau si eu sa stiu ce zice asta aici (extras de la 2/2)

Inca e pentru mine o nebuloasa cauza pentru care romanii scriu „v-a veni” sau „ve-ti face”; ma depaseste total motivul pentru care accepta ca si corect „frumoas-o” (atunci de ce nu scriem „frumos-ule”, ca doar nu discriminam masculinul de feminin), de ce uita degetul pe „i” si ne trezim cu „nostrii”, „albastrii”, de ce nu inteleg ca inainte de „b” si „p” se pune obligatoriu „m” etc. Nu mai vorbim de lipsa totala de virgule, cratime si alte accesorii oarecum indispensabile scrierii coerente.

Mda. Am devenit dinozaur mai repede decat ma asteptam. Am inceput sa zic fraze care incep cu „pe vremea mea” mai des decat credeam vreodata ca o sa o fac. Dar pe vremea mea era destul de nasol sa nu stii sa scrii corect. Cel mai rau e ca acesti copii sunt viitorul. Si peste cativa ani o sa vedem un afis electoral care o sa aiba un slogan de genul: „Votatima pe mn, k yo jtiu c va trb”. Si n-o sa aiba cine sa-l corecteze.

Later edit: cea mai tare mostra de „agramaticalitate” se gaseste in comentariile de aici. E la liber, din toate partile.

mai 26, 2008 - Posted by | Constelatia Romaniei | , ,

5 comentarii »

 1. 🙂 intradevar, m-am speriat si eu putin de comentarile la postul respectiv 🙂

  Comentariu de doipedoi | mai 26, 2008

 2. @doiopedoi: pai si la tine a fost soft. am vazut altele de-a dreptul tulburatoare, unele dupa altele, tinandu-si isonul ca intr-o gluma proasta ce nu se mai termina…

  Comentariu de nebuloasa | mai 26, 2008

 3. eu recunosc, sunt prost si nu ma duce capul. fac toate greselile alea de care ai amintit.
  de exemplu eu nu stiu cum e corect : „comentariile” sau „comentarile” cum a scris 2/2
  unele greseli ne ajuta si tastatura , restul… mintea
  de ce nu pun mana sa invat? strain cuvantul

  Comentariu de LazyMarius | mai 27, 2008

 4. ca mai „papi” un „i’ imi pare normal, graba si neatentia sau pur si simplu nu-ti dai seama pe moment. Dar sa „compui” un mesaj de genul ” k avetzi chu mine cha sunt emo” imi pare jenant.
  In mesajul meu cuvantul fiind fara diacritice este interpretabil. 🙂

  Comentariu de doipedoi | mai 27, 2008

 5. @LazyMarius: nu vorbeam de greselile facute din graba sau din cauza tastaturii. si ma indoiesc sincer ca faci toate greselile alea
  @doipedoi: te contrazic, „sa jti k e greu sa scri aja”, eu stau mult sa ma chinui si nici nu cred ca-mi iese „corect”

  Comentariu de nebuloasa | mai 27, 2008


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: