Nebuloasa

On roller skates

Omul care impacheta shaorma

In ciuda titlului, nu este un post pamflezist. Sunt doar niste ganduri razlete, venite in timp ce il urmaream ieri pe omul care imi impacheta shaorma.

Omul care imacheteaza shaorma e un om simplu. Nici macar nu stiu daca e roman. Poate fi arab, turc, israelian, pakistanez..are din toate cate ceva. Sau cel putin asa mi se pare. Nu l-am auzit vorbind niciodata cu nimeni, si cand iti ia comanda (daca se intampla sa fie numai el pe acolo, destul de rar) se uita fix in ochii tai, intrebator. Dupa care se duce s-o pregateasca, cu migala si cu drag, si nu-si mai ridica ochii sa priveasca in jur.  Pare atat de fragil si de umil incat ma intreb daca asemenea oameni mai exista..cu bun simt, de o simplitate care ii umanizeaza mult prea mult. Oameni care e evident ca isi vad de necazurile si bucuriile lor fara sa se uite in gradina vecinului, fara sa isi doreasca ceea ce vede la altii.

Si cateodata, ma surprind uitandu-ma la maine lui muncite, protejate de niste manusi de plastic, si ma intreb oare cu ce as putea sa-l ajut ca sa nu mai aiba atata tristete in priviri… Sentimentalisme?

septembrie 11, 2008 - Posted by | Calea (mea) Lactee | , ,

2 comentarii »

  1. uokei :))

    Comentariu de tomitzel | septembrie 12, 2008

  2. Sunt anumite locuri de munca mecanice (repetitive) si am observat si eu ca multi dintre cei care le practica ajung sa se detaseze de ceea ce fac. Ceva de genul, fizic el e acolo faca shaorma, dar cu gandurile e departe, la problemele lui, sau la visele lui. Isi fac treaba mecanic ca un robot fara sa se mai implice si mental. Poate ca e singurul lor refugiu pentru a nu inebunii, pentru ca sincer eu unul cred ca as inebunii la propriu sa fac aceasi chestie, aceleasi miscari, 8 ore pe zi sau mai mult, timp de ani si ani de zile.

    Comentariu de Real Life | septembrie 12, 2008


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: